Break the stereotype

Bespreek hier alles wat met lifestyle te maken heeft.
Summer500
Berichten: 23
Lid geworden op: 30 Jun 2016, 21:05

Break the stereotype

Berichtdoor Summer500 » 20 Nov 2016, 22:11

Ik zat een tijdje erover na te denken om een post te plaatsen en nu doe ik dit dus. Ik merk aan mijzelf dat ik lesbische vrouwen onbewust in een hokje stop. Op de een of andere manier heb ik een beeld van lesbische vrouwen dat ze allemaal stoer zijn, kort haar, tattoos, bloesje tot het laatste knoopje dicht geknoopt, sneakers, megarugzakken, bier en aan sport doen :| . Erg generaliserend van mij en ik snap niet waarom ik dit onbewust doe. Ik ging daardoor aan mijzelf twijfelen of ik wel lesbisch ben, want ik kon me niet identificeren met lesbische vrouwen. Er zijn weinige lesbische vrouwen die niet aan het stereotype beeld voldoe? Of heb ik zelf nog te weinig gezien? Ik weet dat er veel dames zijn die niet aan het stereotype beeld voldoe (denkt aan de gaymeeting terug) maar hoe kan het dat dit ZO in mijn hoofd zit.
Dus vandaar deze topic break the stereotype. Benoem iets wat je verre van lesbische vrouwen associeer. Maar je dit wel als lesbische vrouw doet, hihi.

Summer500
Berichten: 23
Lid geworden op: 30 Jun 2016, 21:05

Re: Break the stereotype

Berichtdoor Summer500 » 20 Nov 2016, 22:20

Ik begin wel, ik draag met uitgaan nepwimpers :roll: ssstttt.

Gebruikersavatar
Claudje
Berichten: 120
Lid geworden op: 08 Aug 2016, 00:45

Re: Break the stereotype

Berichtdoor Claudje » 20 Nov 2016, 23:04

Hahaha leuke topic. Geen idee joh. Ene moment heb ik heel kort haar en dan lang. Ik hou niet van een bloesje. Wel tattoos maar heb er nog niet echt 1, 3 puntjes :D Hou niet van bier maar vind kickboksen gaaf leuk en tijdje gedaan. Vorige week nog wel gedaan bij een bootcamp en lekker maar conditie van een dooie kat :lol: kleding is meestal een shirt met een stoere lekkerzittende broek stoere hogere schoen. Misschien stereotype alleen dan 47 jaar niet door gehad hahaha. Ik draag meestal wel make-up :D
De meest waardevolle liefde die ik mij kan wensen, zit in mijzelf :ikvrouwvanjou:

Rens
Berichten: 32
Lid geworden op: 11 Sep 2016, 14:15

Re: Break the stereotype

Berichtdoor Rens » 21 Nov 2016, 08:31

Wat een leuke topic,

Ik heb wel kort haar maar draag ook altijd make-up. Ik heb bijna altijd een jurkje of een leuke rok aan, en het liefst draag ik hakken maar dat kan niet altijd.
Ik heb geen tattoo, wel 3 piercings

Ik snap je wel dat je denkt dat de meeste lesbische vrouwen wat stoerder eruit zien, maar er zijn ook veel die juist het tegen over gestelde zijn. Ik ken een aantal stellen waarbij de een dus dat stoerdere type is en de ander echt tuttig.

Gebruikersavatar
Rainbow
Berichten: 72
Lid geworden op: 08 Sep 2016, 09:09

Re: Break the stereotype

Berichtdoor Rainbow » 22 Nov 2016, 09:03

;) bijna alles

*Lang haar
*Ik draag regelmatig rokjes en jurkjes
*Regelmatig lange laarzen en hakken
*make up (maar niet te veel)

Madelief
Berichten: 77
Lid geworden op: 04 Mar 2016, 21:31

Re: Break the stereotype

Berichtdoor Madelief » 23 Nov 2016, 09:52

ik heb halflang krullend haar,
draag vaak jurkjes en rokjes
gebruik mascara
ik ben geen vrouw met hoge hakken en rode nagellak maar volgens mijn vriendin voldoe ik volledig aan het proto-type vrouwelijke vrouw... Zijzelf is op een andere manier heel vrouwelijk, hoewel wel zichtbaarder 'roze'... ;)
En kijk naar Joyce en Scarlet...

het is ook een zoektocht om vertrouwd te raken met de community he... vind ik tenminste!

Gebruikersavatar
Claudje
Berichten: 120
Lid geworden op: 08 Aug 2016, 00:45

Re: Break the stereotype

Berichtdoor Claudje » 23 Nov 2016, 10:39

Best raar eigenlijk dat ik mezelf omschreef. Al met al zijn wij gewoon individuen en zijn we hetero, bi of lesbisch! En eerlijk gezegd wil ik helemaal niet bij een community horen, waarom zou ik dat willen? Ik ben gewoon ik en hoor bij mezelf :D

:ikvrouwvanjou:
De meest waardevolle liefde die ik mij kan wensen, zit in mijzelf :ikvrouwvanjou:

Gebruikersavatar
June
Berichten: 53
Lid geworden op: 12 Jul 2015, 20:47

Re: Break the stereotype

Berichtdoor June » 23 Nov 2016, 14:35

Je bent wie je bent en het maakt niet uit hoe je eruit ziet... Ik merk wel dat ik zelf niet wil voldoen aan het stereotype beeld van lesbische vrouwen (voor bi-vrouwen is daar wat minder sprake van, denk ik). Ik ben zelf best groot en draag vaak comfortabele kleding, nooit rokken of jurkjes maar eigenlijk altijd lange broeken, doorgaans met sneakers (ook nog herenschoenen vanwege maatje bigfoot!) en make-up gebruik ik eigenlijk alleen als ik op het podium sta. Waarschijnlijk daarom dat ik door vreemden meer dan eens ben aangesproken met "meneer". Dat zit me soms wel dwars, want ondanks dat ik mezelf misschien niet enorm vrouwelijk kleed, voel ik me wel vrouw en heb soms het idee dat de wereld me het een beetje misgunt om me ook zo te voelen. :lol: Schoenen moet ik bij de heren- of sportafdeling zoeken (of bij dure gespecialiseerde winkels) en confectiekleding die ik leuk vind past me vaak niet, waardoor ik snel uitkom bij een basic truitje en een spijkerbroek. Overigens heb ik wel ontzettend lang haar (ik ben aan het sparen om te kunnen doneren), maar dat zit eigenlijk altijd in een knot omdat ik vind dat het anders snel vies wordt. :oops:

Overigens: ik zag ergens op Twitter een comment voorbij komen die ik wel erg kwetsend vond. Ik weet niet meer waar het een reactie op was, maar de reageerder had het over "men like Ellen Degeneres". ... Que? :evil: Mensen met gevoelens ofzo. :evil:


Terug naar “Lifestyle”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten

cron