De Regenboog is op zoek naar vrijwillige buddy's.

Hier vind je leuke oproepjes of interessante mededelingen
Gebruikersavatar
ikvrouwvanjou
Site Beheer
Berichten: 74
Lid geworden op: 19 Jan 2015, 15:56

De Regenboog is op zoek naar vrijwillige buddy's.

Berichtdoor ikvrouwvanjou » 10 Feb 2019, 15:28

De Regenboog Groep zet zich in voor mensen in sociale armoede in Amsterdam en koppelt deelnemers en buddy's aan elkaar.
De organisatie is er onder andere voor lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders wiens leven (tijdelijk) uit balans is vanwege meervoudige problematiek en psychische / psychiatrische klachten. Bijvoorbeeld een lesbische vrouw die door haar psychiatrische klachten maar niet lukt om regelmaat in haar leven aan te brengen, sociale contacten aan te gaan of gevoelsgenoten te ontmoeten. Als buddy van zo iemand kun je het verschil maken in iemands leven.

LHBT+ buddy's
De Regenboog buddy's hebben zelf vaak ook een coming out doorgemaakt. Ze voelen zich solidair met mensen die het wat minder goed hebben, oordelen niet en staan open-minded in het leven. Voordat ze beginnen met de ontmoeting, ontvangen de buddys een training en informatie over homoseksualiteit, coming out en veel voorkomende problemen en hulpvragen. Een buddy spreekt regelmatig af met iemand uit de doelgroep en is er om samen mooie en moeilijke momenten mee te delen en de dagelijkse sleur te doorbreken.

LHBT+-statushouders
Vrijwilligers van de Regenboog helpen ook LHBT+-statushouders integreren in Amsterdam. Zij hebben vaak moeite met integratie of kampen met (psychische) problemen die voor een deel samenhangen met hun seksuele geaardheid. Deze LHBT+ ex-asielzoekers zijn vanwege discriminatie en geweld hun eigen land ontvlucht. Aangekomen in Nederland krijgen ze vaak, in tegenstelling tot andere asielzoekers, geen ondersteuning van landgenoten of familieleden, want die hebben moeite met de acceptatie van LHBT+-ers.
Als buddy haal je deze mensen uit hun sociale isolement door leuke dingen te doen en ze op weg te helpen om een leven op te bouwen in Amsterdam.

Vrijwillig buddy worden?
De Regenboog is dringend op zoek naar vrijwillige buddy's: https://www.deregenboog.org/lhbt-buddys

Gebruikersavatar
Brenda
Berichten: 42
Lid geworden op: 29 Jan 2016, 19:37

Re: De Regenboog is op zoek naar vrijwillige buddy's.

Berichtdoor Brenda » 16 Feb 2019, 08:59

Goed initiatief :yourock:


Terug naar “Oproepjes en mededelingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

cron